Taloihin murtauduttu poikkeuksellisella tavalla pääkaupunkiseudulla

Länsi-Uudenmaan poliisi on tutkinut Espoossa ja Kirkkonummella tapahtunutta asuntomurtojen sarjaa. Yhteensä neljästä omakotitalosta vietiin omaisuutta. Murrot tapahtuivat neljän päivän sisällä loka- ja marraskuun vaihteessa. Vorojen mukaan lähti muun muassa elektroniikkaa ja koruja. Yhteensä saaliin arvo nousi 50 000 euroon.

Tutkinnassa jäljet johtivat kahden albanialaismiehen jäljille. He olivat saapuneet Suomeen lokakuussa ja majoittuneet Helsingissä sijaitsevaan vuokra-asuntoon. Miehet otettiin kiinni 6. marraskuuta ja he ovat olleet tutkintavankeudessa siitä lähtien. Epäillyt ovat tunnustaneet teot kuulusteluissa.

Poliisi kuvailee kahden murron tekotapaa poikkeukselliseksi.

− Näissä rikoksissa taloon päästiin kattorakenteita rikkomalla ja talon katon ryömintätilan kautta yläkerroksien asuintiloihin tunkeutumalla. Anastettu omaisuus oli pakattu asunnoista löydettyihin laukkuihin ja reppuihin, missä omaisuus kuljetettiin pois rikospaikoilta. Epäillyt käyttivät Suomesta vuokrattua vuokra-autoa rikospaikoille siirtymiseen, kertoo rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Tekoja on tutkittu törkeinä varkauksina. Syytteen nostamisen määräaika on 11. tammikuuta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: asuntomurto, Espoo, Kirkkonummi, törkeä varkaus