Tämän nuoren tytön murhaaja päästetään vapaaksi!

Vasta 15-vuotias tamperelainen Tuuli Maria Ikonen joutui 10. marraskuuta 1995 julman henkirikoksen uhriksi Tampereen Aitovuorentiellä. Tuuli oli ollut tuolloin ostamassa isänpäivälahjaa ja palatessaan kotiinsa hän joutui julman henkirikoksen uhriksi.

Tekijäksi paljastui somalialaissyntyinen vuonna 1974 syntynyt Abdigadir Osman Hussein.

Tekohetkellä Tuulin vanhemmat olivat viettämässä isän työpaikan pikkujouluja. Ne keskeytyivät julmimmalla mahdollisella tavalla, kun poliisi ilmestyi kertomaan tyttären väkivaltaisesta kuolemasta.

Hussein tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän istui vankilassa lähes 20 vuotta ja keväällä Helsingin hovioikeus teki päätöksen, jonka mukaan Hussein vapautetaan syyskuussa 2016. Tuuli Ikosen vanhemmat hakivat ratkaisuun muutosta korkeimmalta oikeudelta, mutta juuri tulleen päätöksen mukaan hovioikeuden ratkaisua ei muuteta. Näin ollen Hussein on vapaa mies noin vuoden kuluttua.

On kuitenkin todennäköistä, että Hussein karkotetaan maasta.

Abdigadir Osman Hussein on syyllistynyt myös vakaviin seksuaalirikoksiin, myös vankeusrangaistuksensa suorittamisen aikana, kun hän oli vankilomalla. Tuolloin uhrina oli alaikäinen lapsi.

Teksti:Mika Lahtonen