Tampereen poliisivankilan sytyttäjä otti yhteyttä Alibiin

Perjantai-iltana Tampereen poliisivankilassa sellinsä roskiksen palamaan sytyttänyt ja lauantaiaamuna Tampereen yliopistollisesta sairaalasta karannut tutkintavanki on ollut yhteydessä Alibin toimitukseen.

Karkuteillä oleva tutkintavanki soitti toimitukseen sunnuntaina päivällä. Hän tarjosi Alibille haastattelua, jossa olisi kertomansa mukaan esiintynyt nimellään ja kuvallaan. Nuorehko mies pyysi haastattelusta myös palkkiota, ja tiedusteli kiinnostuneena, paljonko hän siitä saisi rahaa.

Tutkintavanki kertoi tarvitsevansa rahaa pakomatkaansa varten. Alibi kieltäytyi tällaisesta yhteistyöstä, sillä haastattelupalkkion maksaminen saattaa olla tällaisessa tapauksessa jopa rikos.

Mies kertoi, että hänet oli vangittu reseptiväärennöksistä, ja että hän on tehnyt lähinnä omaisuusrikoksia.

Tutkintavanki kertoi haastattelutarjouksensa motiiviksi sen, että hän haluaa kertoa, kuinka leväperäisesti vartiointi oli sairaalassa järjestetty. Miehen mukaan hänen ei tarvinnut kuin kävellä ovesta ulos.

Pakosalla oleva tutkintavanki suhtautuu karkureissuun leppoisasti. Hän sanoi eilen olevansa Tampereen keskustassa. Haastattelupaikaksi mies ehdotti Hämeenpuiston Cumulusta.

Palon poliisivankilassa sytyttänyt mies soitti toimitukseemme useita kertoja. Vielä illalla hän ilmoitti tekstiviestillä uuden kännykkänumeronsa, josta hänet tavoittaa.

Toimituksemme ehdotti hänelle antautumista, mutta mies sanoi haluavansa olla nyt jonkin aikaa siviilissä.

Kyseinen vanki oli perjantai-iltana kuljetettu sairaalaan tarkkailuun hänen hengitettyään palokaasuja.

Teksti:Mika Lahtonen