Tarjoilijan tarkkaavaisuus johti rikosvyyhdin jäljille – miehelle elinkautinen linnatuomio

Yhdysvalloissa on julistettu tuomio rikosvyyhdistä, jossa isäpuoli kidutti vuosikausia puolisonsa poikaa. Timothy Lee Wilson, 36, tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen lukuisista lapseen kohdistuneista teoista. Rikosnimikkeinä on suomalaisittain ilmaistuna muun muuassa vapaudenriisto, heitteillepano ja törkeä pahoinpitely.

Poliisi sai tietää pojan kohtalosta tarkkaavaisen tarjoilijan ansiosta. Tämä oli kiinnittänyt huomiota siihen, että pojalle ei tilattu annosta, vaikka kaikki muut perheenjäsenet söivät. Lisäksi tarjoilija oli huomannut pojan iholla merkkejä pahoinpitelystä.

Tarjoilija kirjoitti lapulle ”Tarvitsetko apua?” ja näytti sitä pojalle muiden huomaamatta. Poika nyökkäsi ja paikalle kutsuttiin poliisit.

Tutkinnassa kävi ilmi, että poika oli myös eristetty asumaan erillisessä tilassa kuin muut perheenjäsenet. Uhri oli 11-vuotias kaltoinkohtelun tultua poliisin tietoon.

Myös äitiä epäillään rikoksista, koska hän ei puuttunut tilanteeseen. Hänen osaltaan tapausta ei ole vielä käsitelty oikeudessa.

Lähde: Mirror

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: heitteillepano, pahoinpitely, vapaudenriisto