Tästä Jari Aarnion henkirikosepäilyssä on kyse!

STT:n mukaan Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni epäiltynä henkirikoksesta. Alibin saaman tiedon mukaan myös ex-jengipomo Keijo Vilhunen on tällä hetkellä Pasilan poliisivankilassa pidätettynä samasta asiasta. Helsingin hovioikeus päästi molemmat miehet vapaaksi juhannuksen alla.

Epäily henkirikoksesta liittyy Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehtyyn turkkilaistaustaisen Volkan Unsalin palkkamurhaan. Keskusrikospoliisi kiinnostui noin vuosi sitten palkkamurhasta uudelleen yhden teosta tuomitun puheiden perusteella. Unsalin murhasta tuomittiin yhteensä neljä miestä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.

Nyt Keskusrikospoliisi epäilee, että Jari Aarnio olisi ollut tietoinen palkkamurhaan liittyvistä suunnitelmista ja että hän olisi antanut teon tapahtua.

Jari Aarnio on jo tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta sekä virkarikoksista yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistukseen. Rikosvyyhdin huumehaaran käsittely on hovioikeudessa kesken. Päätöstä odotetaan ensi vuoden alkupuolella.

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: henkirikos, Jari Aarnio, Volkan Unsal, Vuosaari