Tästä silmittömästä väkivallasta tuli vain ehdollista!

Kolme nuorukaista tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa vain vuoden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin järjettömästä väkivallasta, joka kohdistui puolustuskyvyttömään nelikymppiseen mieheen Itä-Pasilassa viime helmikuussa.

Syyttäjä vaati kaikille rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, mutta käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli perusmuotoinen pahoinpitely. Syyttäjä on kuvaillut tapahtumaa silmittömäksi väkivallaksi, jossa maassa makaavaa uhria sekä lyötiin että potkittiin pään ja ylävartalon alueelle.

”Käräjäoikeus pitää vastaajien menettelyä julmana, kun useamman henkilön taholta puolustuskyvytöntä, maassa makaavaa uhria on potkittu muun muassa pään alueelle. Asianomistajalle on aiheutunut vammoja, joista vakavin on ollut poskiontelon etuseinämän murtuma. Asianomistajan vammoista ei voida kuitenkaan tehdä sitä johtopäätöstä, että käytetty väkivalta olisi ollut erityisen voimakasta”, käräjäoikeus linjasi tuomiossaan.

Uhri oli ollut viettämässä perjantai-iltaa EastWest -ravintolassa, kun hän yöllä poistui kävellen kohti Pasilan juna-asemaa. Miestä vastaan käveli nuorisojoukko, joka ilmeisesti kyseli tupakkaa. Kun sitä ei löytynyt, alkoi raivokas pahoinpitely.

Nuoret olivat tekohetkellä 16-vuotiaita.

Tapahtumien tarkemmista yksityiskohdista kertoo tuorein Alibi-lehti.

Teksti:Mika Lahtonen