Tesoman pimeä henkirikos yllättäen ratkeamassa – yllätti poliisinkin!

Poliisi on pidättänyt vuonna 1994 syntyneen tamperelaisen miehen epäiltynä Tampereen Tesomalla vuonna 2014 tapahtuneeseen henkirikokseen. Tesoman kaupunginosassa sijaitsevalta kävelytieltä löytyi 29.12.2014 aikaisin aamulla kuollut mies. Hänet oli puukotettu kuoliaaksi.

Poliisi yllättyi totaalisesti, kun kiirastorstaina tamperelaismies otti itse yhteyttä poliisiin ja halusi tulla selvittämään asiaa. Yhteydenotto oli poikkeuksellinen, sillä mies oli tullut tunnuksellisen poliisipartion luokse ja kertonut, että hänellä on asiaa henkirikoksen tutkinnanjohtajalle. Tästä alkutunnustuksesta lähti iso pyörä pyörimään. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen hälytettiin saman tien tapaamaan epäiltyä.

Miestä on jo kuulusteltu ja hän on kertonut tapahtuneesta seikkoja, jotka vain tekijä voi tietää. Hänen dna-näytteensä täsmää poliisin hallussa olevan dna-näytteen kanssa.

Asian esitutkintaa jatketáan kuulusteluilla sekä muilla tutkintatoimenpiteillä. Epäiltyä tullaan vaatimaan todennäköisin syin vangittavaksi tämän viikonlopun aikana.

Teksti:Mika Lahtonen
Avainsanat: Jari Kinnunen, Tesoman henkirikos, tunnustus, tutkinnanjohtaja