Tunnusti tapon – pääsi vapaalle jalalle

Ruotsin poliisi selvitti Eskilstunassa 1993 tapahtuneen henkirikoksen, mutta teon tunnustanut pääsi käräjäoikeudesta eilen vapaalle jalalle.

Surmasi Göran Flinkin 

Ruotsin poliisi onnistui kesällä selvittämään Eskilstunassa 22.5.1993 tapahtuneen Göran Flinkin surman. Teon tunnusti 44-vuotias ruotsalaismies. Mies asetettiin syksyllä käräjäoikeudessa syytteeseen murhasta.

Kiisti murhan

Surman tunnustanut 44-vuotias mies kiisti syytteen murhasta. Hän väitti aiheuttaneensa Flinkin kuoleman miesten välisen tilanteen kärjistyttyä. Käräjäoikeus ei yhtynyt syyttäjän käsitykseen murhasta. Sen sijaan oikeus katsoi miehen syyllistyneen tappoon.

Vanhentunut teko

44-vuotiasta ei kuitenkaan voinut tuomita taposta, sillä se oli Ruotsin lakien mukaan ehtinyt vanheta. Syyte olisi pitänyt nostaa neljä kuukautta aikaisemmin, eli viimeistään 22.5.2008. 

Rikos selvisi

Ruotsin poliisi toteaa, että Göran Flinkin surma on nyt selvitetty, vaikka siitä ei syyllistä voitu enää tuomita. Syyttäjä puolestaan harkitsee valitusta hovioikeuteen. Alioikeudessa näyttö murhasta ei ollut riittävä.

Teksti: Alibi.fi