Turun dopingjuttu syyttäjälle

Turun poliisin huumerikosyksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan laajassa doping- ja huumausaineiden maahantuontia koskevassa jutussa.

Raumalainen yli 30-vuotias mies on vuoden 2007 ja maaliskuun 2008 välisenä aikana tuonut maahan pääsääntöisesti Venäjältä ja Virosta huomattavan suuren määrän doping- ja huumausaineita. Takavarikossa on yhteensä noin 140 000 kappaletta 42 eri hormonivalmistetta sekä ampulli- että pillerimuodossa. Muun muassa muiden dopingrikosten tutkinnassa saatujen hintatietojen perusteella takavarikossa olevien hormonivalmisteiden arvoksi on arvioitu yli 900 000 euroa.

Takavarikossa 525 000 euroa

Osa takavarikossa olevista dopingaineista oli takavarikointihetkellä jo luovutettu edelleen ja osa aineista on takavarikoitu pääepäillyn hallusta. Hänen epäillään levittäneen dopingaineita ammattimaisesti eri puolille Pohjoismaita.

Raumalaismiehen epäillään syyllistyneen myös törkeään huumausainerikokseen tavoitteenaan hankkia ja levittää huomattavan suuri määrä ekstaasia.

Pääepäillyn omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon yhteensä 525 000 euron arvosta. Summa koostuu osakehuoneistoista, kiinteistöistä, käteisestä rahasta, haltijavelkakirjoista ja autoista.

Rikoksista on edelleen vangittuna raumalaismies sekä toinen mieshenkilö, jonka epäillään toimineen kuriirina dopingvalmisteiden maahantuonnissa.

Teksti: Alibi.fi