Turun henkirikoksista epäillään 27-vuotiasta miestä – poliisi tutkii kahta murhaa ja kolmea murhan yritystä

Poliisi on tänään kertonut lisätietoja Turun Pernossa eilen tapahtuneesta ammuskelusta. Yksityisasunnossa tapahtuneessa välikohtauksessa sai surmansa 27-vuotias mies ja 25-vuotias nainen. Lisäksi 29-vuotias mies oli saanut vakavia vammoja teräaseesta.

Poliisi ilmoitti eilen tutkivansa tapausta kahtena epäiltynä murhana ja epäiltynä murhan yrityksenä. Kuulusteluissa on kuitenkin käynyt ilmi, että myös kaksi muuta asunnossa ollutta henkilöä ovat olleet hengenvaarassa. Tästä syystä tutkittaviin rikoksiin lisättiin kaksi murhan yritystä. Kyseiset uhrit, 49-vuotias nainen ja 23-vuotias mies, eivät kuitenkaan saaneet ulkoisia vammoja.

Teoista epäillään 27-vuotiasta miestä. Poliisi tavoitti hänet tapahtumapaikan lähistöltä ampuma- ja teräase mukanaan. Mies luopui niistä poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer.

Tämänhetkisen tiedon mukaan teon varsinainen kohde olisi ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti muut asunnossa olleet henkilöt. Surmansa saanutta naista ja teräaseesta vammoja saanutta miestä epäilty ei tuntenut entuudestaan.

– Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Tutkinnan edetessä näihin asioihin saadaan lisää varmuutta, Paaer sanoo.

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneeseen liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa soittamalla tai lähettämällä viestin numeroon 050 326 8089.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: ammuskelu, asunto, epäilty, henkirikos, murha, murhan yritys, Perno, Puukotus, Turku, uhri