Turun tuhotyöstä epäillään noin 10-vuotiaita lapsia

Turussa Kaskenkadulla syttyi torstaina tulipalo, jota epäillään tahallaan sytytetyksi. Paikalla olleet kansalaiset havaitsivat liekit kaikeksi onneksi hyvissä ajoin ja aloittivat alkusammutuksen. Ripeiden otteiden ansiosta suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Lounais-Suomen poliisi korostaa tiedotteessaan, että tapauksessa oli onnea matkassa. Tulipalo olisi levittyään voinut aiheuttaa vakavia vahinkoja lähialueen rakennuksille ja ihmisille.

Valvontakameran tallenteista on selvinnyt, että tapahtumapaikalla on ollut luvatta kaksi noin kymmenvuotiasta lasta. Toisella lapsella on ollut yllään valkoinen lierihattu, farkut ja takki, jonka yläosa on sininen ja alaosa tumma. Jalassa lapsella on ollut mustat Niken lenkkarit, joiden pohja on valkoinen. Selässä ollut sininen reppu oli koristeltu isoin kirjaimin WA.

Toisella lapsella oli musta-harmaa maastokuvioinen tuubihuivi ja musta hupullinen paita, jonka päällä oli harmaa liivi. Käsissä oli tummat sormikkaat ja jalassa tummat kengät, joiden pohjat olivat valkoiset. Lapsella oli lisäksi sininen Haglöfs-merkkinen reppu, jossa roikkuu heijastin punaisen narun päässä.

Poliisi pyytää lapset tunnistaneita ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi  tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 411 7655.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Tuhotyö, tulipalo, Turku