Vakava väkivallanteko Myyrmäessä – kolme henkilöä pidätetty

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti viime viikon perjantaina Vantaa Myyrmäessä torstaina 16.2. tapahtuneesta vakavasta väkivallanteosta, missä uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Olemme viikonlopun aikana selvittäneet tapahtumien tarkempaa kulkua ja poliisille on selvinnyt, että tapahtumat ovat saaneet alkunsa, kun kaksi seuruetta ovat kohdanneet Myyrmäessä. Seurueiden välille on tullut riitaa huumausaineista ja siitä on seurannut käsikähmää. kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio.

Tilanne on hetkeksi rauhoittunut, kun osalliset ovat havainneet poliisiauton läsnäolon kohteessa. Seurueet ovat tässä tilanteessa lähteneet eri suuntiin, mutta kohdanneet myöhemmin Myyrmannin ostoskeskuksessa.

– Tilanne kärjistyi Myyrmannissa useiden henkilöiden väliseksi käsikähmäksi, jossa yhtä osallista lyötiin useita kertoja teräaseella ylävartalon alueelle. Tämän väkivallanteon lisäksi tilanteessä käytettiin väkivaltaa ja lyötiin myös ilman astaloita. Kaikkia tilanteeseen osallistuneita epäillään eri asteista rikoksista, Aukio jatkaa.

– Poliisi on nyt pidättänyt kolme 15-22-vuotiasta vantaalaista miestä rikoksesta epäiltynä. Yksi pääepäillyistä on vielä tavoittamatta ja poliisi on tehnyt hänestä pidätysmääräyksen, summaa Aukio.

Tapauksen tutkintaa jatketaan Itä-Uudenmaan poliisissa. Tällä hetkellä tapausta tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä tapon yritys, toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapito, törkeä pahoinpitely sekä laiton uhkaus.

Teksti: mikalahtonen