Varkaat iskivät – aiheuttivat kuitenkin suurimman tuhon syöttämällä 150 porkkanaa

Tammikuussa murtauduttiin Englannin Leedsissa sijaitsevaan hevostalliin. Varkaiden mukaan lähti muutaman sadan euron arvosta rehua. Hevosen omistajan todellinen menetys oli kuitenkin vasta edessäpäin. Ja se ei ole rahalla korvattavissa.

Murtoa seuraavana päivänä omistaja huomasi, ettei hevonen ollut oma itsensä. Se oli jotenkin vaisu ja pian selvisi, ettei eläin pysty juomaan eikä syömään ollenkaan. Omistaja ryhtyi tutkimaan paikkoja tarkemmin. Hän huomasi, että 20 kilon porkkanasäkki oli tyhjä. Ennen murtoa se oli ollut täpötäysi ja säkkiin mahtuu noin 150 porkkanaa.

Omistaja tajusi, että murtovarkaat olivat syöttäneet koko satsin hevoselle ja oireiden syynä oli ähky. Ilmeisesti tarkoitus oli ollut pitää eläin rauhallisena murtokeikan ajan. Edessä oli lukuisia eläinlääkärireissuja ja leikkauksia. Hevosen tila ei kuitenkaan kohentunut. 10. helmikuuta omistaja teki raskaan päätöksen ja hevonen lopetettiin.

Kaiken surun keskellä niskassa on vielä tuhansien eurojen eläinlääkärilaskut. 23-vuotias omistaja on joutunut aloittamaan netissä rahakeräyksen, jotta saisi laskut maksettua.

Asiasta uutisoi Mirror-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: hevonen, murtovarkaus