Vilja Eerikan, 8, murhasta tuomittu isä: ”Haluan pyytää anteeksi”

Touko Tarkki ja hänen naisystävänsä tuomittiin vuonna 2013 elinkautiseen vankeuteen Vilja Eerikan, 8, murhasta. Huhtikuun numerossamme on julkaistu Tarkin Alibille antama haastattelu.

Mies on istunut tuomiotaan nyt yhdeksän vuotta ja lomille hän pääsi ensimmäistä kertaa viime kesänä. Tarkki kertoo tuolloin käyneensä Vilja Eerikan haudalla ja istuttaneensa sinne kukan. Isä pohtii, mitä sanoisi tyttärelleen, jos se olisi vielä mahdollista.

– Haluaisin pyytää anteeksi, että epäonnistuin vanhemman tärkeimmässä tehtävässä, eli lapseni suojelemisessa. Lisäksi haluaisin sanoa sen, minkä hänelle sanoin joka päivä: rakastan sinua.

Tarkille paljastui murhatutkinnan aikana hyvin erikoinen asia naisystävästään ”Nadiasta”. Suomea murtaen puhunut ranskalaismarokkolainen aivokirurgi osoittautuikin supisuomalaiseksi Sirpa Laamaseksi. Tarkki kokee, että hän joutui psykopaattisen naisystävänsä manipuloimaksi. Tämä oli isän mukaan valehdellut Vilja Eerikan muun muassa heitelleen ja rikkoneen tavaroita.

Tyttö oli kuolinyötä edeltävänä iltana kiedottu pressuun. Tarkki kertoo pressun olleen sängyssä yökastelun vuoksi. Hän selostaa ”Nadian” lyöneen Vilja Eerikaa illalla ja hänen yrittäneen estää vielä vakavamman väkivallan käytön.

– Koin, että siinä tilanteessa minun oli pakko keksiä joku keino saada tyttö pysymään paikoillaan, ettei raivostunut ”Nadia” menisi lyömään häntä uudestaan. Pressuun kääriminen oli minulta paniikkiratkaisu. Tuossa tilanteessa en tullut ajatelleeksi, että pressu oli hengittämätöntä materiaalia, jonka sisällä kehon lämpötila nousee. Toimintani tarkoitus oli suojella lastani Nadialta, eikä missään nimessä vahingoittaa häntä.

Lue koko Vilja Eerikan isän haastattelu huhtikuun Alibista!

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: äitipuoli, haastattelu, Isä, Sirpa Laamanen, Touko Tarkki, tuomio, Vilja Eerika