WinCapita – 100 miljoonan euron puhallus!

Sijoittajaklubi WinCapitaan on uskonut kaikkiaan noin 10 000 suomalaista. He ovat laittaneet toiveikkaina varojaan likoon noin 100 miljoonaa euroa. Poliisi uskoo, että kyseessä on alunperin ollut rikolliseksi luokiteltava pyramidipeli. Rahat on jaettu uudelleen ja hyötyjien joukko on ollyt muutaman kymmenen henkilön ryhmittymä.

Suomalaisissa asuu sitkeä usko ihmeisiin ja äkkirikastumiseen. Vaikka poliisi on vakuuttanut, että kyseessä on ehkä kaikkien aikojen laajin suomalainen rikosjuttu, vain noin 400 rahansa menettänyttä on tehnyt rikosilmoituksen. Määrää kasvaa tasaisesti, kun ihmiselle selviää, etteivät WinCapitan nettisivut enää avaudu eikä uusia maksatuspäiviä tule. Monissa kunnissa, esimerkiksi Konnevedellä ja Urjalassa, jättipuhallus kuumentaa tunteita ja repii ihmissuhteita. Moni on lähtenyt peliin ystävän, sukulaisen tai työtoverin houkutuksesta. Pääomia on haettu myös lainaksi pankeilta. Nyt rahat ovat menneet, mutta lainat jääneet.

Paniikkia Pattayalla

Joukko WinCapitan yläpäähän kuuluneita suomalaisia asustelee Thaimaassa, erityisesti Pattayan alueella. Heidän keskuudessaan kuuluu vallitsevan jonkinlainen paniikkitila, sillä moni on tehnyt liian kalliita hankintoja uskoessaan rahavirtojen jatkuvuuteen. Toisaalta osa ei uskalla palata Suomeen, sillä täällä voi odottaa poliisi ja rahansa menettäneitä tuttuja klubilaisia. Pattayalla järjestettiin suomalaisille turvallisuuskoulutusta, johon muun muassa WinCapitan jäsenet innokkaina ottivat osaa. Kouluttajaksi oli hankittu Tanja Karpelan entinen mies Totti Karpela.

Teksti: Alibi.fi