Yh-äiti kiristi nuorelta mieheltä 35 000 euroa aviottomalla lapsella, jota ei koskaan ollutkaan

26-vuotias brittimies on antanut Mirror-lehdelle haastattelun, jossa hän kertoo ex-tyttöystävänsä julmasta kiristyksestä. Mies seurusteli samanikäisen naisen kanssa vain kolmen kuukauden ajan. Tyttöystävällä oli kolme lasta entisistä suhteistaan.

Kun kaksikko erosi, mies löysi melko nopeasti uuden tyttöystävän. Ex-kumppani oli tästä tietoinen. Hän otti yhteyttä mieheen ja kertoi huomanneensa vasta tuossa vaiheessa tulleensa raskaaksi suhteen aikana. Nainen vaati rahaa aborttiin tai  muuten hän kertoisi raskaudesta miehen uudelle kumppanille.

Mies antoi reilut 700 euroa. Vähän ajan kuluttua ex-tyttöystävä otti jälleen yhteyttä. Hän ei ollut kuulemma tehnytkään aborttia ja nyt tarvittiinkin rahaa lastenvaunuihin, pinnasänkyyn ynnä muihin tarvikkeisiin. Tämän jälkeen yh-äiti otti yhteyttä viikoittain ja pyysi rahaa milloin mihinkin. Hän kuppasi miestä kunnes tämän kaikki säästöt olivat menneet.

Tuossa vaiheessa mies alkoi toppuutella rahan kinuamiasta. Nainen uhkaili kertovansa lapsesta uudelle tyttöystävälle ja tämän vanhemmille. Mies selostaa, että hän jollain kummalla tavalla piti asiaa maailmanloppuna ja jatkoi maksamista velkarahalla. Hän pelkäsi uuden suhteensa tuhoutumista.

Rahan vaatiminen jatkui. Jossain vaiheessa vauva oli mukamas syntynyt, mutta erittäin sairaana. Tuosta syystä nainen tarvitsi rahaa muun muassa sairaalassa ramppaamiseen. Isä ei kuulemma voinut tulla katsomaan lastaan, koska tämä oli niin heikossa kunnossa. Sitten ”vauva” jo kuolikin ja rahaa tarvittiin hautajaisiin. Koko keksityn lapsen elinkaari nielaisi mieheltä lopulta 35 000 euroa.

Jossain vaiheessa uusi tyttöystävä näki miehen puhelimessa yh-äidin viestit. Hän tajusi saman tien, että kyse on vedätyksestä ja käski miestä ottamaan yhteyttä poliisiin.

Chelsea Roberts tuomittiin lopulta kiristämisestä kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Häntä ei määrätty korvaamaan uhrinsa taloudellisia menetyksiä. Mies on pöyristynyt. Hän kuvailee rahojen lisäksi myös elämänilonsa menneen olemattoman lapsensa suremisen, piinaamisen ja uhkailun seurauksena. Mies ei voi käsittää, että ex-tyttöystävä selvisi mauttomasta tempustaan ilman linnatuomiota.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kiristys