14v pojan ”kiusaaminen” Lahdessa johti viiteen rikosepäilyyn

Lahden torilla tiistaina 18. elokuuta tapahtunut ”kiusaamistilanne” johti melkoiseen tapahtumavyyhtiin. 18-vuotiaan henkilön epäillään pahoinpidelleen yläkoululaista. Tapausta tutkitaan pakottamisena, pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Ennen kuin poliisi sai asiasta tiedon, ulkopuolisten 17- ja 18-vuotiaiden henkilöiden epäillään lähteneen kostoretkelle. Heidän epäilleen pahoinpidelleen pojan ”kiusaajaa”. Lisäksi tältä on poliisin tiedon mukaan viety omaisuutta. Näitä tapahtumia tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä ja ryöstönä.

– Vaikka onkin tapahtunut omasta mielestä epäoikeudenmukaista kohtelua tai jopa pahoinpitelyä tai kiusaamista, ei kosto ja oman käden oikeus ole näissä tilanteissa oikea tapa toimia. Aina tulee ottaa yhteys poliisiin, Hämeen poliisilaitokselta muistutetaan.

Lisäksi virkavalta ojentaa kiusaamistilanteesta kuvatun videon netissä jakaneita henkilöitä. Vaikka tarkoitus olisi esimerkiksi kiusaajan syyllistäminen, tilanne voi koitua kiusatun kannalta entistä traumatisoivammaksi.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: kiusaaminen, Lahti, laiton uhkaus, pahoinpitely, pakottaminen, Ryöstö, tori