23v mies kehitteli härskin huijauksen ja kiristi kavereiltaan yli 11 000 euroa

Ashfordissa asuva brittimies sai tällä viikolla kahden vuoden ja neljän kuukauden linnatuomion kiristämisestä. Christopher Sellman, 23, huijasi kaverinsa maksamaan viime helmi- ja maaliskuun aikana itselleen 10 000 puntaa eli noin 11 000 euroa.

Tuomittu esitti kavereilleen, että hänet olisi kidnapattu. Hän lähetteli kuvia ja videoita, joissa häntä mukamas kidutettiin tai uhattiin kiduttaa. Yhdessä kuvassa hänellä oli ase suussaan ja toisessa puolestaan pidettiin partaterää pään vieressä. Kaverit saivat myös muun muassa videon, jossa Sellmanin päätä painettiin veden alle.

Viesteissä luki, että kaverien on maksettava tiettyjä summia, jotta Sellmania ei tapettaisi tai kidutettaisi. Ja huolestuneet kaverithan maksoivat. Kun he olivat laittaneet yhteensä yli 11 000 euroa haisemaan, he joutuivat ilmoittamaan kiristäjälle, ettei heillä ole enempää rahaa.

Tässä vaiheessa heitä alettiin uhkailla väkivallalla, ja he ottivat viimein yhteyttä poliisiin. Virkavalta selvitti nopeasti, että viestien takana on Sellman itse. Tuomitun kirjoittamassa tekstissä vilisee runsaasti kirjoitusvirheitä. Poliisi huomasikin, että ”kiristäjän” ja kidnapatun viesteissä on täsmälleen samoja virheitä. Lisäksi tuomitun asunnosta löytyi muun muassa kuvissa näkynyt ase.

Sellmanin lisäksi hänen entinen tyttöystävänsä sai tuomion, koska hän oli avustanut miestä. Nainen sai vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen, jota seuraa samanpituinen ehdonalainen.

Lähde: The Sun.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, kiristys