27v mies kertoi rahoittavansa ökyelämänsä vedonlyönnillä – petossyyte uhkaa viedä vuosiksi vankilaan

Yhdysvalloissa kohistaan tunnetun uhkapelaajan tällä viikolla saamasta petossyytteestä. 27-vuotias Robert Gorodetsky on mainostanut itseään ammattilaisvedonlyöjänä. Mies on esitellyt hulppeaa elämäntyyliään BigRobStyle-nimellä sosiaalisessa mediassa. Siihen on kuulunut niin yksityiskoneita, ökyautoja kuin bileitä tunnettujen räppäreiden kanssa.

Gorodetsky kaupitteli niin sanottua sijoituspalvelua eli hän lupasi laittaa toisten rahat poikimaan vedonlyöntivaistoillaan. Lisäksi hän mainosti voittaneensa rutosti rahaa myös blackjackissa ja ruletissa. Mies antoi itsestään niin uskottavan kuvan, että US Today -lehti teki hänestä vuonna 2017 artikkelin.

Keskiviikkona Gorodetskyn vaistot alkoivat kuitenkin näyttäytyä eri valossa. Syytteen mukaan hän olisi huijannut eräältä liikemieheltä 9,6 miljoonaa dollaria. Oikeudenpapereista käy ilmi, että summa piti sijoittaa osakkeisiin ja urheilupeleihin. Syytetty olisi antanut ymmärtää, että myös hänellä olisi ollut laittaa varoja saman verran. Voitot tai tappiot olisi ollut määrä jakaa tasan. Gorodetskyn epäillään kuitenkin käyttäneen rahat elämäntyylinsä ylläpitoon sekä uhkapelaamiseen jo siinä vaiheessa, kun rahojen piti olla kiinni osakkeissa.

– Siinä vaiheessa, kun olin laittanut vedonlyöntiin 1,5 miljoonaa dollaria saman päivän aikana, aloin miettiä, onko minulla sittenkin peliongelma, Gorodetsky naureskeli US Todayn haastattelussa.

Lähde: CBS ja Fox News.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos, uhkapeli, vedonlyönti