Autoilija vei kaaransa huoltoon Lahdessa – pian poliisi soitti melkoisesta tapahtumaketjusta

Hätäkeskukseen ilmoitettiin aikaisin perjantaiaamuna Lahdessa Rajakadulla nököttävästä henkilöautosta. Ajoneuvo oli ollut keskellä tietä käynnissä ja kuski oli nuokkunut ratin takana. Kuvailun mukaan hänellä oli valunut kuola pitkin poskea.

Paikalle oli hälytetty sekä ensivaste että poliisi. Kuskin oli todettu olevan muuten kunnossa, mutta hän oli ollut vahvasti huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Kyseessä oli parikymppinen mieshenkilö.

Poliisi otti hänet kiinni ja ryhtyi selvittämään tapauksen yksityiskohtia. Kävi ilmi, ettei auto ollut miehen nimissä. Kun ajoneuvon omistaja tavoitettiin, tämä kertoi vieneensä auton edellisenä päivänä huoltoon.

Poliisi lähti tarkastamaan kyseistä Lahden keskustassa sijaitsevaa liikettä. Jäljistä oli pääteltävissä, että tiloihin oli murtauduttu. Auton lisäksi oli viety erilaisia huoltotarvikkeita. Tapahtumaketjua tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, varkautena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Lahti, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, rattijuopumus