Eläkeläinen ajoi tahallaan päin pyöräilijää

74-vuotias brittimies tuomittiin tällä viikolla vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Eläkeläinen myönsi oikeudessa syyllistyneensä täkäläisittäin sanottuna törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen. Tekoa pidettiin kuitenkin tahallisena.

Stockportissa asuva Alan Moult oli ajautunut riitaan pyöräilijän kanssa ollessaan autolla liikenteessä. Liikennevaloissa oli tapahtunut jonkinlainen törmäys, jonka seurauksena eläkeläisen autosta oli rikkoutunut sivupeili. Pyöräilijä oli jatkanut matkaansa asiasta välittämättä.

Raivostunut Moult oli lähtenyt seuraamaan miestä autollaan, vaikka apukuskin paikalla istunut vaimo oli yrittänyt estellä. Kun hän sai pyöräilijän kiinni, kaksikko oli ajautunut suukopuun. Sen seurauksena pyöräilijä oli sylkenyt päin eläleläisen autoa.

Tämän jälkeen Moult oli ajanut tahallaan miestä päin. Uhrilta murtui lantio ja kylkiluita. Lisäksi hänen penikseensä tuli repeämä.

Moult yritti väittää päälleajon olleen vahinko. Asianajaja yritti lisäksi saada tuomiota lievennettyä vetoamalla siihen, että hänen päämiehensä toimii vaimonsa omaishoitajana. Oikeuden edustajat eivät kuitenkaan heltyneet vaan passittivat eläkeläisen vankilaan.

Lähde: The Sun.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: liikenneturvallisuuden vaarantaminen, pyöräilijä, vammantuottamus