Epäilty rattijuoppo ajoi koulun pihalle Jyväskylässä – oppilaat evakuoitiin

Poliisi piti tänään tavanomaista liikenneratsiaa Jyväskylän Vaajakoskella. Tilanteessa erään henkilöauton kuljettaja lähti karkuun. Kuski ajeli ympäri Vaajakoskea ja päätti matkantekonsa Janakan koulun pihaan. Tämän jälkeen pakoautosta lähti kaksi miestä juosten pakoon. Poliisi sai heidät kiinni niin ikään juosten. Lisäksi autossa oli kaksi henkilöä, jotka jäivät tapahtumapaikalle.

Koululla oli mitä ilmeisimmin käynnissä välitunti tapahtumien aikaan, sillä pihalla oli runsaasti oppilaita. Poliisi korostaa tiedotteessaan, että virkavallalla ei ollut mahdollisuutta estää pakoauton ajamista koulun pihalle. Niin ikään poliisi tiedottaa, että pakenevan auton kuljettajalla ei ollut tilanteessa sivullisten vahingoittamistarkoitusta.

Koulun henkilökunta suoritti turvallisuusohjeiden mukaisesti evakuoinnin ja ohjasi oppilaat sisätiloihin. Rehtori tiedottaa oppilaiden vanhempia tapahtumien kulusta Wilma-järjestelmän kautta. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: evakuointi, Jyväskylä, koulu, poliisi, Rattijuoppo, Vaajakoski