Ilman käsiä syntynyt mies onnistui puukottamaan isäänsä

Walesin Cardiffissa käsiteltiin tällä viikolla marraskuussa tapahtunutta törkeää pahoinpitelyä. Syytettynä oli 23-vuotias mies, joka on syntynyt ilman käsiä. Hän onkin tottunut tekemään varpaillaan kaikenlaista, muun muassa peseytymään itsenäisesti.

Miehellä oli tullut riitaa isänsä kanssa. Poika oli ryhtynyt kantamaan mukanaan teräasetta, koska häntä oli uhkailtu kävelyreissulla. Hän otti turvakseen terän, joka oli irrotettu saksista. Isä ei pitänyt siitä, että poika kulkee teräase taskussaan ja ryhtyi sättimään tätä. Puheitaan painavoittaakseen isä tökkäsi poikaa putkella rintaan.

Poika raivostui. Hän nappasi riidan aiheena olleen saksien terän varpaisiinsa ja iski isää vatsaan. Tämä joutui leikkaukseen, koska haava oli niin syvä. Oikeudessa korostettiin, että huomattavasti pahemminkin olisi voinut käydä.

Mies tuomittiin suorittamaan sata tuntia yhdyskuntapalvelua. Lieventävänä asianhaarana pidettiin sitä, että syytetty oli toiminut hetken mielijohteesta, eikä teko ollut suunnitelmallinen. Lisäksi uhri eli syytetyn isä toi esiin, että tämän käytös on muuttunut koetun uhkailun jälkeen. Poika kärsii myös masennuksesta.

Asiasta uutisoi Metro-lehti.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Puukotus