Isä kehitteli käsittämättömän julman juonen voittaakseen huoltajuuskiistan, rikkihappoa 3-vuotiaan lapsen iholle!

Englannin Worcesterissa on alkanut oikeudenkäynti, jossa 40-vuotiasta miestä syytetään lapsensa törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi syytettynä on kuusi muuta henkilöä.

Viime vuoden heinäkuussa syytetyn kolmevuotias lapsi sai mystisiä vammoja. Hän oli äitinsä ja sisarustensa kanssa käymässä kaupassa. Yhtäkkiä lapsi alkoi huutaa tuskissaan. Äiti ei aluksi käsittänyt, mikä itkun syy voisi olla. Tämä johtui siitä, että lapsen iholle oli heitetty rikkihappoa, jonka aiheuttaman palovamman näkyminen vie jonkin aikaa. Myöhemmin laajoja vammoja oli nähtävissä sekä lapsen kädessä että otsassa.

Valvontakameratallenteista oli nähtävissä, että tuntematon mies lähestyi varta vasten lasta ennen itkukohtausta. Lisäksi kaupassa oli kaksi muuta miestä, joiden on voitu päätellä liittyvän tapaukseen.

Tutkinnassa selvisi, että ennen tapahtunutta pahoinpitelyä oli tapahtunut vastaavan teon yritys. Lapsi oli ollut äitinsä kanssa paikallisen koulun pihalla. Lähellä asuva henkilö oli kiinnittänyt huomiota kolmen ulkopuolisen henkilön epäilyttävään käyttäytymiseen ja ottanut valokuvia. Niissä on nähtävissä, että kahdella miehellä ja yhdellä naisella on erikoista pelaamista muovihanskojen kanssa. Tämän jälkeen yksi heistä lähestyy lasta. Oikeudessa on päätelty, että rikkihapon heittäminen jäi tuolloin yritykseksi, koska paikalla oli liikaa ihmisiä.

Tutkinnassa pahoinpitely-yritykseen liittyvät henkilöt pystyttiin yhdistämään lapsen isään puhelutietojen avulla. Mitä ilmeisemmin hänelle raportoitiin, ettei suunnitelma onnistunut.

Tapauksen tiimoilta syytetään sekä lapsen isää, kaupassa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn liittyvää kolmikkoa että koulun pihalla nähtyjä kolmea henkilöä. Kaikki seitsemän ovat kiistäneet syytteet.

Syyttäjä on esittänyt, että koko käsittämättömän juonen takana on isän yritys vaikuttaa meneillään olevaan huoltajuuskiistaan. Hän on halunnut aiheuttaa lapselleen vammoja, jotta äidin huolehtiminen näyttäisi vajavaiselta tai että ne olisivat äidin aiheuttamia.

Asiasta uutisoi Portsmouth.co.uk.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: huoltajuuskiista, törkeä pahoinpitely