Kemiläismies onnistui hommaamaan itselleen kahdeksan rikosepäilyä muutamassa tunnissa

Kemissä nähtiin sunnuntaina melkoinen tapahtumasarja, jonka sai aikaiseksi 31-vuotias paikkakuntalainen mies.

Ensin mies oli yrittänyt saada toiselle henkilölle määrättyjä reseptilääkkeitä Pohjoisrantakadulla sijaitsevasta apteekista. Kun tämä ei ollut onnistunut, mies oli keräillyt kaikenlaisia lääkkeitä hyllyistä pussiin. Paikalla oli kaikeksi onneksi vartija, joka puuttui tilanteeseen. Mies pudotti pussin lattialle ja häipyi paikalta. Vartija sai kuitenkin suusanallista uhkailua osakseen.

Apteekkireissun jälkeen mies ilmestyi erään omakotitalon pihalle teutaroimaan. Isäntä pyysi kutsumatonta vierasta poistumaan. Puhe ei mennyt perille ja isäntä lähti pyytämään naapurista apua. Asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen. Isäntä palasi kotipihaansa ja näki, kuinka tunkeilija rikkoi rappurallilla talon ovesta ikkunan. Mies meni taloon sisälle ja nappasi sieltä 500-sarjaisen Bemarin avaimen. Tämän jälkeen mies poistui anastamallaan autolla paikalta.

Poliisi tavoitti voron Möylyntiellä. Mies lähti kirjaimellisesti satalasissa virkavaltaa pakoon taajama-alueella. Auto seilasi välillä vastakkaisella kaistalla ja punaisiakin päin ajettiin useampaan otteeseen. Ilmeisesti Bemari oli ottanut kosketusta myös vastaan tulleeseen autoon.

Poliisi joutui käyttämään piikkimattoa hurjastelijan pysäyttämiseksi. Mies jatkoi matkaansa, vaikka autosta puhkesi kolme rengasta. Moninainen tapahtumaketju päättyi siihen, että mies törmäsi edellään ajavaan poliisiautoon.

Sunnuntaipäivän saldo oli miehen osalta kahdeksan rikosepäilyä. Listalla ovat ryöstön yritys, törkeä varkaus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Kemi, ryöstön yritys