Kiinniotettu sylkäisi naamalle – poliisin toinen silmä sokeutui!

Hollannin Leidenissa puidaan oikeudessa hieman erikoisempaa vammantuottamustapausta. Poliisiviranomaisen silmät tulehtuivat ja toinen silmä sokeutui infektion seurauksena. Tulehduksen syyksi selvisi tippuribakteeri.

Muutamaa päivää ennen oireiden alkamista kiinniotettu mies oli sylkäissyt poliisin kasvoja päin. Sylkäiseminen on tosin siisti sana tässä tapauksessa. Mies oli aloittanut  eritteiden nakkelun jo poliisiautossa ja koppi oli ollut yltä päältä keltaisissa klimpeissä. Epäilty vammantuottamus tapahtui poliisivankilassa.

Mieheltä otettiin tippurinäyte asian selvittämiseksi. Se näytti negatiivista. Kaikesta huolimatta syyttäjä on varma, että mies aiheutti tulehduksen kantamallaan taudilla. Syyttäjän mukaan näyte olisi pitänyt ottaa syytetyn nielusta, eikä sukupuolielimestä.

Syyttäjä vaatii vaatii miestä maksamaan uhrille 20 000 euron vahingonkorvauksen ja suorittamaan 160 tuntia yhdyskuntapalvelua. Poliisiviranomainen on joutunut jäämään sokeutumisen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelle. Hän ei myöskään pysty ajamaan autoa, eikä ole kyennyt jatkamaan aiempia harrastuksiaan.

Asiasta uutisoi Mirror-lehti.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: oikeudenkäynti