Vain yksi puhelu ja huijareiden tilille siirrettiin 360 000 euroa ilman pienintäkään epäilystä!

Irlannin Dublinissa alkoi tänään oikeuskäsittely, jossa puidaan vuonna 2015 tapahtunutta huijausta.

Maynoothin yliopiston alueelle tilattiin mittavat kunnostustyöt yksittäiseltä rakennusfirmalta. Myöhemmin tuntematon henkilö soitti yliopistolle ja väitti työskentelevänsä kyseisessä firmassa. Hän ilmoitti, että yrityksen tilinumero oli muuttunut ja antoi uuden, jotta laskujen maksu onnistuisi ongelmitta.

Kyseiselle tilille maksettiin ilman pienintäkään epäilystä yhteensä 362 810 euroa. Huijaus tuli ilmi vasta, kun rakennusfirma alkoi kysellä maksamattomien laskujen perään.

Tutkinnassa selvisi, että rahat oli siirretty edelleen viidessätoista osassa useille eri pankkitileille.

Tänään oikeudessa käsiteltiin tapausta 24-vuotiaan miehen osalta. Hänen tililleen oli siirretty rahaa 18 100 euroa. Syytetty kertoi, että hänen kaverinsa oli pyytänyt palvelusta. Tämä oli miehen mukaan kysynyt, voisiko hänen tililleen ohjata kaverille kuuluvan rahalähetyksen. Syytetyn mukaan hänellä ei ollut tietoa rahamäärän suuruudesta. Epäilykset olivat kuulemma heränneet vasta siinä vaiheessa, kun pankista ei suostuttu antamaan rahoja käteisenä ilman selvittelyä.

Huijauksesta on syytettynä useita eri henkilöitä. Oikeuskäsittely jatkuu muiden syytettyjen osalta ja tuomiot annetaan maaliskuun loppupuolella.

Asiasta uutisoi Independent.ie.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, oikeudenkäynti