Kiire kostautui 11-vuotiaalle tytölle: Vakava onnettomuus suojatiellä!

Poliisi epäilee, että kevytmoottoripyöräilijä ajoi 11-vuotiaan tytön yli Helsingin Meilahdessa keskiviikkona kolmen aikaan päivällä.

Poliisin tietojen mukaan tyttö oli lähtenyt ylittämään suojatietä liikennevalojen ollessa punaisina. Tyttö oli ilmeisesti yrittänyt ehtiä raitiovaunuun ja lähtenyt ylittämään suojatietä juosten valojen ollessa punaisina.

Kevytmoottoripyöräilijä oli puolestaan kiihdyttänyt risteyksessä ehtiäkseen suojatien yli valojen ollessa keltaisina.

Poliisi kehottaa kaikkia kuuliaiseen liikennekäyttäytymiseen, etenkin nyt syksyllä, kun uudet pienet koululaiset aloittavat koulumatkansa.

– Ei kannata koskaan lähteä juoksemaan suojatien yli punaisilla. Vihreidenkin valojen palaessa kannattaa aina katsoa, ettei autoja ole näkyvissä, ennen kuin lähtee ylittämään tietä. Myös pienten lasten vanhempien ja kaikkien muidenkin kannattaa kiinnittää huomiota omaan liikennekäyttäytymiseen ja varmistaa, että omalla käytöksellään antaa hyvän esimerkin lapsille ja aikuisillekin, rikoskomisario Sakari Harju Helsingin poliisista muistuttaa.

Poliisi tutkii tapausta kevytmoottoripyöräilijän osalta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena. Tytön osalta asiaa tutkitaan liikennerikkomuksena.

Teksti: Mika Lahtonen
Avainsanat: 11-vuotias, Kevytmoottoripyörä, Meilahti, onnettomuus, suojatie