Body-tagin alkuskriptit
Bukhari käytti vanhalta pariskunnalta huijaamansa rahat muun muassa hiussiirrännäiseen.

Kuolinsyyraportista löytyi ”vainajan” omat sormenjäljet

39-vuotias brittimies on tuomittu viiden vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaitukseen petoksesta. Hän yritti lavastaa oman kuolemansa saadakseen käyttöönsä henkivakuutusrahat. Korvaussumma olisi ollut sangen mahtipontinen, noin 1 200 000 euroa.

Manchesterissa asuva Syed Bukhari otti vaimonsa nimissä yhteyttä vakuutusyhtiöön ja kertoi ”miehensä” kuolleen sydänkohtaukseen Pakistanissa. Ensin hän lähetti sähköpostia, mutta mies myös soitti firmaan asiaa hoitaakseen ääntään muuttaen. Vakuutusyhtiön väki tuli kuitenkin epäluuloiseksi ja otti yhteyttä poliisiin.

Kun Bukhari kärysi petoksesta, hän yritti vierittää syyn vaimonsa niskoille. Tutkinnassa tapaus käytiin läpi jokaista yksityiskohtaa myöten. Muun muassa soitetun puhelun ääni pystyttiin vahvistamaan tuomitun ääneksi. Kuolinsyyraportista löytyi puolestaan hänen sormenjälkiään.

Bukhari istui linnassa jo ennestään aiemmin saamansa tuomion vuoksi. Hänet ehdittiin tuomita vuonna 2018 ennen uusimman petoksen oikeuskäsittelyä. Tuolloin hän sai seitsemän vuoden ja 11 kuukauden tuomion. Bukhari oli huijannut dementiaa sairastaneelta pariskunnalta lähes koko omaisuuden. Rahat hän käytti muun muassa hiussiirrännäiseen ja luksusmatkoihin.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos