Body-tagin alkuskriptit

Nainen kehitteli käsittämättömän juonen ja huijasi parasta ystäväänsä – uhri menetti työpaikkansa ja 60 000 euron varman palkan

Iso-Britannian Liverpoolissa on annettu tuomio erittäin poikkeuksellisessa petostapauksessa. 31-vuotias Helen Dove oli uhrinsa kanssa todella läheinen. Naiset viettivät yhdessä paljon aikaa ja uhri oli pyytänyt ”parasta ystäväänsä” myös kaasokseen.

Uhri oli haaveillut uudesta työpaikasta lastensuojelun parissa. Hän oli ollut silloisessa työpaikassaan jo 17 vuoden ajan, mutta hän suoritti töiden ohessa sosiaalityöntekijän tutkinnon. ”Paras ystävä” Dove luonnollisesti tiesi naisen unelmista.

Hän esitti itse saaneensa vastaavanlaisen työpaikan ja samaisessa paikassa olisi kuulemma ollut uhrillekin töitä. Uhri sai sähköpostitse kutsun työhaastatteluun. Sattumien summan vuoksi haastattelu jouduttiin kuitenkin perumaan ja kysymykset lähetettiin sähköpostitse. Pian tuli ilmoitus, että nainen oli saanut työpaikan. Hän oli innoissaan ja irtisanoutui silloisesta työpaikastaan.

Töiden alkaminen kuitenkin viivästyi. Aina oli jokin ongelma tai äkillinen syy. Naiseen pidettiin kuitenkin uudesta työpaikasta tiiviisti yhteyttä. Hän sai yhteensä yli tuhat sähköpostiviestiä viideltätoista eri ”kollegalta”. Vasta siinä vaiheessa, kun uhri oli ollut seitsemän kuukautta ilman palkkaa, hän alkoi kyseenalaistaa tilanteen kunnolla. Nainen otti yhteyttä poliisiin ja sai kuulla, ettei hänen ”paras ystävänsä” ole koskaan työskennellyt kyseisessä työpaikassa. Dove oli sen sijaan luonut viisitoista eri sähköpostitiliä ja lähetellyt niistä uhrilleen viestejä.

Dove ei hyötynyt huijauksesta rahallisesti. Sen sijaan uhri irtisanoutui turhaan edellisestä työpaikastaan ja menetti seitsemässä kuukaudessa noin 60 000 euron varman palkan. Hän joutui myös avomiehensä kanssa perumaan häänsä yllättävän rahapulan vuoksi. Uhri selosti oikeudessa, että on varmasti vaikea käsittää, miten hän saattoi uskoa kaiken sinisilmäisesti. Nainen kuitenkin korosti, että huijaaja oli henkilö, johon hän oli luottanut jo pitkään täysin aukottomast1. Kyseessä oli hyvä ystävä, joka oli hoitanut hänen lapsiaan ja ollut mukana esimerkiksi perheen lomamatkoilla.

Dove yritti selittää motiiviaan asianajajansa välityksellä. Hän oli kuulemma halunnut auttaa ystäväänsä saamaan unelmiensa työpaikan. Auttamalla hän olisi ikään kuin pystynyt pysymään tiiviisti uhrinsa lähipiirissä. Taustalla oli kuulemma pakkomielle olla osallisena ystävänsä perhe-elämässä, koska hänellä ei itsellään ollut lapsia. Tuomitun selostus ei kuulosta kovin loogiselta. On vaikea käsittää, miten hän on voinut uskoa, ettei huijausvyyhti tulisi ilmi ennemmin tai myöhemmin. Mielentilatutkimuksessa ei kuitenkaan tullut ilmi merkittäviä viitteitä mielenterveysongelmista. Helen Dove tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen kahdesta petoksesta.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: petos