Mies veti viinaa ja lääkkeitä sekaisin – heräsi kaksi kalloa kassissaan

36-vuotias irlantilaismies onnistui hommaamaan itselleen helmikuussa kaikkien aikojen morkkiksen. Hän oli nauttinut alkoholia ja kolmiolääkkeitä sekaisin. Seurauksia puitiin tällä viikolla oikeudessa Dublinissa.

Mies esiintyi oikeudessa erittäin katuvaisena. Syytetty kertoi havahtuneensa jossain vaiheessa siihen, että hän oli luurankojen ympäröimänä. Tilanne oli kuitenkin ollut niin käsittämätön, että syytetty kuvaili luulleensa näkevänsä unta. Seuraavaksi mies oli herännyt ulkosalta. Hän kertoi oikeudelle järkyttyneensä toden teolla, kun oli huomannut kassissaan kaksi pääkalloa. Pian mies oli ymmärtänyt painajaisen olleen totisinta totta.

Syytetty oli humalapäissään murtautunut St Michanin kirkossa sijaitsevaan hautaholviin. Toinen hänen anastamistaan pääkalloista oli yli 800 vuotta vanha. Lisäksi hän oli vaurioittanut lukuisia muita luurankoja ja arkkuja. Kirkon edustaja arvioi, että aiheutettujen vahinkojen arvo kohoaa 50 000 euroon.

Syytetty oli katunut tekoaan jo ennen kiinnijäämistään. Hän oli laittanut pääkallot pussiin ja palauttanut ne kirkkomaalla sijaitsevan puskan juureen. Pussissa oli lappu, jossa luki ”Anteeksi RIP”.

Tuomari ei kuitenkaan pahoitteluista heltynyt, vaan passitti miehen kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi telkien taa.

Asiasta uutisoi The Irish Times.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: hautarauhan rikkominen, murto