Mieskuski juuttui Vantaalla lumeen – pinna paloi niin, että tarvittiin lopulta käsiraudat

Vantaan poliisi hälytettiin keskiviikkona Neilikkatielle selvittelemään tapausta, joka lähti liikenteeseen näinä päivinä hyvin tavanomaisesta ongelmasta. Mieskuljettaja oli jäänyt autonsa kanssa jumiin lumeen. Olipa siinä samalla tullut töytäistyä parkissa ollutta toista autoakin.

Pian perään oli ilmestynyt taksi. Sekin juuttui samaan kohtaan, koska vauhtia oli ollut pakko hidastaa. Ensimmäinen lumenvanki pyysi taksikuskia siirtämään ajopeliään. No eihän se mihinkään liikkunut. Miehellä paloi pinna niin pahasti, että hän ryhtyi potkimaan taksia. Hetken talvisessa säässä riehuttuaan kuskin tunteet eivät olleet enää niin kuumina ja hän siirtyi jälleen oman autonsa puikkoihin. Ja se lähti kuin lähtikin liikkeelle.

Kaikki olisi ollut suurin piirtein kunnossa. Molemmat kuljettajat pääsivät jatkamaan matkaa ja taksin asiakaskin jäi jo pois kyydistä. Mieskuljettaja pysäköi kuitenkin autonsa Kielotielle ja syöksyi liikennevaloissa olleen samaisen taksin kimppuun. Hän riuhtoi ovea ja uhkaili kuljettajaa.

Poliisi tuli paikalle ja pisti miehelle puhalluspillin suuhun. Positiivistahan se mittari näytti. Kuljettaja kertoi virkavallalle, että hän ei ollut ajanut autoa. Seuraava selitys kuului, että ainakin hän oli juonut olutta vasta auton ajamisen jälkeen. Kannabista hän oli kuulemma käyttänyt muutamaa päivää aiemmin.

Miestä lähdettiin kuskaamaan verikokeisiin. Hän ryhtyi vastustamaan näytteenottoa siihen malliin, että poliisi joutui kaivamaan käsiraudat esiin.

Lumisen ajoreissun lopputulemana on epäilyt lievästä vahingonteosta, törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, haitanteosta virkamiehelle ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: törkeä rattijuopumus