Kuvituskuva, kuvan pesäpallomaila ei liity tapaukseen.

Mikkeliläisyrittäjä hakkasi naapurin eläkeläispariskunnan pesäpallomailalla!

Kerromme tuoreessa Alibissa Etelä-Savon käräjäoikeuden langettamasta tuomiosta.  Mikkeliläinen mies sai vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta. Käräjäoikeuden päätös on lainvoimainen.

Tuomittu tunkeutui lokakuussa vuonna 2018 Mikkelin Kalvitsassa naapuripariskunnan rivitaloasuntoon hajottamalla oven pesäpallomailalla. Tuolloin 27-vuotias mies hakkasi samalla tekovälineellä 75-vuotiasta naista ja hänen viisi vuotta nuorempaa avomiestään. Miespuolinen uhri joutui käyttämään kyynärsauvaa apuna kävellessään.

Pahoinpitelyjä oli edeltänyt sanallinen riitatilanne. Tuomittu oli tullut naapurin ovelle valittamaan taloyhtiön kylmästä saunasta, joka oli hänen mukaansa seurausta pariskunnan vääränlaisesta saunomisesta. Naapureilla oli ollut erimielisyyksiä ennenkin. Pariskunta oli muun muassa soittanut poliisit paikalle häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Tuomittu työskenteli ainakin teon aikaan yrittäjänä. Hän kertoi oikeudelle kokeneensa, että naapurin huutelu pihalla vahingoitti hänen yrityksensä mainetta. Tuomitun asunnosta löytyi tekojen jälkeen kannabiskasveja, mutta hän kertoi niiden olleen koristetarkoitukseen. Pahoinpitelyt hän sen sijaan myönsi.

Tuomittu yrittäjä joutuu maksamaan naispuoliselle uhrille 4 000 euron korvaukset, miehelle 3 300 euroa sekä yli 3 000 euroa oikeudenkäynti- ja muita kuluja.

Lue tapauksen yksityiskohdat tuoreesta Alibista!

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: eläkeläinen, Kalvitsa, kotirauhan rikkominen, Mikkeli, naapuri, pahoinpitely, pesäpallomaila, rivitalo, yrittäjä