Kuvituskuva, kuvan pesäpallomaila ei liity tapaukseen.

Miesjoukko pieksi epäilyn mukaan alaikäisen pesäpallomailoilla Helsingissä!

Hätäkeskukseen ilmoitettiin viime lauantaina Helsingin Pikku-Huopalahdessa riehuvasta miesjoukosta. Vähän ajan kuluttua hätäkeskus sai uuden soiton, jonka mukaan 18-vuotiasta miestä oli puukotettu jalkaan. Lisäksi alaikäistä nuorta oli potkittu ja hakattu pesäpallomailoilla.

Tapahtumapaikalta oli nähty lähtevän kolme autoa, jotka poliisi sai pysäytettyä Mannerheimintiellä. Ajoneuvoissa oli kyydissä yhteensä kymmenen parikymppistä miestä. Heidät vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä epäiltyinä. Jälkimmäinen rikosnimike liittyy siihen, että alaikäisen puhelin anastettiin epäilyn mukaan pieksemisen yhteydessä.

Poliisi löysi epäiltyjen autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen. Tutkinnassa on selvinnyt, että pesäpallomailat oli ostettu hieman ennen epäiltyä tekoa Vantaalta.

– Vaikuttaa siltä, että kyseessä oli ennalta sovittu ja suunniteltu väkivallanteko, jossa ainakaan kaikkia varsinaisia kohteita ei tavattu. Rikoksesta epäiltyjen autoista löydetyt tavarat antavat syytä epäillä, että matkan tarkoituksena oli ikävämpi suunnitelma kuin keväinen ajelu. Alaikäinen asiaomistaja pahoinpideltiin ilmeisesti epähuomiossa tai varmuuden vuoksi. On vaikea kuvitella, miksi joukko parikymppisiä miehiä muuten hakkaisi alaikäistä poikaa pesäpallomailoilla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

 

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: alaikäinen, Helsinki, miesjoukko, pahoinpitely, pesäpallomaila, Pikku-Huopalahti, Puukotus, Ryöstö