Mitä ihmettä? Turussa unilääkkeitä kurkusta alas ja sitten liikenteeseen, touhu sen mukaista

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi sai ilmoituksen todella erikoisesta liikennekäyttäytymisestä Turussa. Pakettiauto oli ensin ajanut risteyksessä päin punaista. Tässä nyt ei sinänsä ole mitään tavatonta, mutta kuskin seuraava liike oli hyvin erikoinen. Hän pysähtyi keskelle risteystä ja jäi sinne nököttämään, vaikka valot vaihtuivat vihreäksi.

Poliisipartio havaitsi auton Suikkilantien ja Satakunnantien risteyksessä. Pysähtymismerkki oli kuin tuuleen olisi huutanut. Kuski ei reagoinut millään tavalla, mutta ei hän kyllä paetakaan yrittänyt. Vauhtia oli nimittäin alimmillaan 40 kilometriä tunnissa. Tien keskiviiva sen sijaan tuntui pakenevan autoa, sillä se mutkitteli voimakkaasti ja oli milloin milläkin kaistalla.

Kuljettajan matka jatkui Vakka-Suomentielle. Risteyksessä hän ajoi jälleen päin punaista. Kääntyessään mies oli ajaa päin liikenteenjakajaa. Seuraavaksi ajoneuvo olikin jo läheisen keskikorokkeen päällä ja valopylväs melkein kumossa.

Lopulta rauhallisesti ajellut kuski pääsi määränpäähänsä. Hän ohjasi auton Nuppulantiellä sijaitsevan liikekiinteistön pihaan ja pysähtyi sinne. Poliisi puhallutti kuskin ja lukema näytti 0,86 promillea. Rattijuopumuksen raja ylittyi, mutta meno oli suhteellisen sekavaa tulokseen nähden. Syyksi selvisi se, että 50-vuotias mies kertoi syöneensä nukahtamislääkkeitä ennen ajelureissuaan.

Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: törkeä rattijuopumus