Janne Hilliä syytetään muun muassa potilaan murhasta

Murhasta syytetty Janne Hilli kiistää syyllisyytensä: ”Mikä tässä on murha?”

Turussa toimineen Kotisairaala Luotsin entistä toimitusjohtajaa Janne Hilliä koskevien syytteiden käsittely alkoi tammikuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Alibin päätoimittaja kävi haastattelemassa sittemmin pääkaupunkiseudulle muuttanutta ja  taksinkuljettajaksi ryhtynyttä miestä.

Hilliä syytetään lukuisista rikoksista, joista vakavin on saattohoidossa olleen vanhuksen väitetty murha. Tapaus liittyy vuonna 2013 tapahtuneeseen 93-vuotiaan miehen menehtymiseen.

Sairaanhoitajana yrityksessään toiminut Hilli kertoo menneensä Saaga-palvelutaloon, koska potilas oli kärsinyt kovista kivuista. Aiemmin paikalla oli käynyt ensivaste, joka oli imenyt potilaasta limaa.

– Mekaaninen liman imeminen toki vähentää limaa, mutta samalla se lisää liman eritystä, Hilli selostaa.

Ulkopuolinen lääkäri oli määrännyt Hillin antamaan potilaalle tietyn määrän kipulääkettä. Potilas oli miehen mukaan kärsinyt edelleen kivuista ja hän oli yrittänyt tavoittaa samaa lääkäriä uudelleen siinä onnistumatta.

– Päätin soittaa lääkärivaimolle. Näin potilaasta, että hän ei kauan enää elä. Kuoleman arvioiminen on kuitenkin vaikeaa, Hilli toteaa.

Luotsissa lääkärinä toiminut vaimo oli määrännyt antamaan potilaalle morfiinia, Buscopania ja Ativania sekoitettuna keittosuolaan.  Hilli selostaa, että vaikeissa tapauksissa on tapana testata letkutusta pelkällä keittosuolalla ennen varsinaisen lääkkeen tiputtamista. Miehen mukaan hän ei ehtinyt antaa potilaalle minkäänlaista lääkettä, vaan tämä menehtyi keittosuolaliuoksen antamisen aikana.

Hilli pitää henkirikossyytettä aivan käsittämättömänä asiana.

– Mikä tässä on murha? mies kiteyttää.

Hilliä syytetään myös muista rikoksista. Lue koko juttu helmikuun Alibista!

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Janne Hilli, kotisairaala, kuollut, Luotsi, murha, oikeudenkäynti, potilas, saattohoito