Nainen oli saada avomiehensä hengiltä kaukosäätimen avulla

Britannian Staffordshiressa julistettiin viime viikolla tuomio hieman erikoisemmassa pahoinpitelytapauksessa. Uhri on nyt antanut haastattelun Mirror-lehden sunnuntailiitteelle.

13. elokuuta 2017 englantilaispariskunnan välille tuli riitaa. Kyseessä oli tavanomainen välienselvittely liittyen raha-asioihin ja perhekuvioihin, mistä sitä nyt parisuhteessa yleensä väitellään. Molemmat olivat nauttineet illan aikana alkoholia, tosin aivan päinvastaisia määriä. 48-vuotias mies oli juonut lasillisen punaviiniä. Hän vetäytyi ilman sen suurempaa draamaa yläkertaan nukkumaan, tai niin avovaimo luuli.

17 vuotta nuoremmalla naisella oli aivan eri vauhtivaihde päällä. Hän joi alakerrassa jo neljättä pulloa viiniä. Humalapäissään hän sai järkyttävän idean, joka olisi helposti saanut hänen avomiehensä hengiltä.

Mies sairastaa ykköstyypin diabetestä, ja hänellä on automaattisesti toimiva insuliinipumppu. Bluetoothilla toimiva kaukosäädin oli jäänyt alakertaan. Nainen ryhtyi painelemaan nappia ja pumppaamaan yläkerrassa olevaan mieheensä insuliinia.

Kaikeksi onneksi mies ei nukkunutkaan vaan luki kirjaa. Hän kuuli, että hänen vartalossaan oleva insuliinilaite piippailee. Mies tajusi, mistä on kyse ja repäisi pumpun irti kehostaan. Seuraavaksi hän soitti hätäkeskukseen. Sitten mies siirtyi alakertaan. Hän kertoo, että avovaimo yritti piilottaa kaukosäädintä tyynyn alle. Näytöltä oli selkeästi nähtävissä, että insuliinia oli annosteltu 24,5 yksikköä.

Kyseinen määrä voi aiheuttaa vakavan hypoglykemian. Kyseessä on lääketieteellinen termi matalalle verensokerille ja pahimmillaan se voi aiheittaa  epileptisiä kohtauksia ja kuoleman. Mies joutui sairaalahoitoon, jotta verensokeriarvot saatiin tasoitettua.

Kaikesta huolimatta mies puhui, sittemmin entisen, avopuolisonsa puolesta oikeudessa, jotta tämä ei joutuisi vankilaan. Hän ei halunnut lapsensa äidin joutuvan telkien taakse. Nainen tuomittiin lopulta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jota seuraa 18 kuukauden koeaika. Lisäksi hänet määrättiin suorittamaan 120 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: törkeä pahoinpitely