Nuoripari löi hynttyyt yhteen kodittoman miehen kanssa – onnistuivat keräämään 330 000 euroa!

Yhdysvalloissa, New Jerseyn osavaltiossa on meneillään oikeudenkäynti sangen erikoisessa huijaustapauksessa. Vuonna 2017 nuori nainen perusti nettiin varainkeruukampanjan. Hän kertoi keräävänsä rahaa kodittomalle sotaveteraanille, joka oli auttanut häntä viimeisillä rahoillaan. Nainen oli kuulemma saanut mieheltä 20 dollaria autonsa tankkaamista varten.

Naisen keräyksen tavoitteena oli 10 000 dollaria, jotta sotaveteraanin asuntoasiat saataisiin kuntoon. Hän kertoi liikuttavaa tarinaa yhdessä poikaystävänsä kanssa televisio-ohjelmia myöten. Julkisuuden myötä rahaa alkoi tulla ovista ja ikkunoista. Lopulta oli kasassa peräti 400 000 dollaria eli noin 330 000 euroa.

Ahneus kuitenkin pilasi kaikki, puolin ja toisin. Nuoripari antoi kodittomalle miehelle vain 75 000 dollaria. Loput rahat he käyttivät autoihin, uhkapelaamiseen, lomamatkoihin ja merkkilaukkuihin. Sotaveteraani haastoi pariskunnan oikeuteen, koska hänen mielestään koko summa olisi kuulunut hänelle.

Poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa. Kävi ilmi, että koko 20 dollarin bensarahatarinaa ei ollut olemassakaan. Nuoripari ja koditon mies olivat keksineet liikuttavan kertomuksen varta vasten varainkeruukampanjaa varten. Nyt kaikkia kolmea syytetään huijauksesta. Nuoripari on myöntänyt syyllisyytensä, mutta tuomioita ei ole vielä julistettu. Kodittoman miehen osalta oikeudenkäynti on vasta aluillaan.

Lähde: Daily News.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Huijaus, varainkeruu