Pizza Hutin työntekijä keksi mauttoman juonen saadakseen palkankorotuksen – poliisit tuhlasivat turhaan aikaansa

Yhdysvalloissa New Jerseyn osavaltiossa jouduttiin käynnistämään perjantaina mittava poliisioperaatio. Howell Townshipin poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan Pizza Hut -ravintola oli yritetty ryöstää. 30-vuotias työntekijä selosti, että häntä oli uhattu aseella. Mies kertoi kuitenkin urhoollisesti lyöneensä pyssymiestä ja tämän lähteneen matkoihinsa ilman saalista.

Työntekijä antoi varsin tarkat tuntomerkit tekijästä. Yhteensä 26 poliisiviranomaista osallistui operaatioon. Muun muassa useampi tie suljettiin ja kahden koulun turvatoimia nostettiin lasten suojelemiseksi aseistautuneelta mieheltä.

Kun akuutimmat toimet oli saatu suoritettua, poliisit ryhtyivät tutkimaan pizzaravintolan valvontakameratallenteita. Ovesta ei näyttänyt tulevan ulos ketään, joka sopisi työntekijän antamiin tuntomerkkeihin. Kuulusteluissa mies myönsi keksineensä koko jutun. Hän halusi kuulemma näyttää urhoolliselta työntekijältä ja saada sillä konstilla palkankorotuksen. Muhkeamman tilipussin sijaan edessä on kuitenkin syyte rikoksesta. Tapausta tutkitaan perättömänä ilmiantona.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: perätön ilmianto, Ryöstö