Poliisi edistyi kirkonpolton tutkinnassa!

Joensuun poliisi on edistynyt Kiihtelysvaaran kirkon tulipalon tutkinnassa. Vangittuna oleva 29-vuotias kiihtelysvaaralainen mies on kuulustelussa myöntänyt sytyttäneensä kirkon palamaan varhain sunnuntaiaamuna pari viikkoa sitten.

Miehen antama kuvaus tapahtumienkulusta on yksityiskohtainen ja kuvaukselle on saatu vahvistusta myös muusta esitutkintamateriaalista. Esitutkinnassa on vahvistunut se, että kirkon polttamisessa on käytetty palavia nesteitä.

– Kuulusteluiden tarkempaan sisältöön ei julkisuudessa voida ottaa kantaa. Esitutkinnan tehtävänä tästä eteenpäin on sovittaa vangitun miehen kuulustelukertomus lukuisiin muusta esitutkintamateriaalista saatuihin yksityiskohtiin. Näihin yksityiskohtiin liittyen voidaan joutua suorittamaan kuulusteluja sekä muita esitutkintatoimenpiteitä, joten esitutkinnan luotettavuuden näkökulmasta keskeisiä yksityiskohtia ei voida avata julkisuudessa, rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo.

Esitutkinnan alkuvaiheessa pidätettynä olleita kolmea henkilöä ei enää epäillä kirkkoon kohdistuneesta törkeästä vahingonteosta.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Kiihtelysvaara, Kirkonpoltto, poliisi, Simo Hämäläinen