Poliisia epäillään kahden palkkamurhan tilaamisesta

Yhdysvaltalaista miespoliisia epäillään kahden kahden palkkamurhan tilaamisesta. Henkirikokset tapahtuivat vuonna 2017. Liza Saenzin, 31, ruumis löytyi samana vuonna Texasin osavaltion alueella virtaavasta joesta. Naista oli ammuttu lukuisia kertoja. Toinen epäilty uhri on Albert Douglas, 61, mutta hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Henkirikoksista nostettiin syytteet kolmea miestä vastaan jo vuonna 2019. Tuolloin yksi syytetyistä kertoi kuulusteluissa, että eräs poliisi olisi maksanut uhrien surmaamisesta 9 500 dollarin eli noin 8 000 euron palkkion. Yhdysvaltalaiset ovat kummastelleet sitä, että kyseinen poliisi pidätettiin vasta viime torstaina, noin 20 kuukautta ilmiannon jälkeen.

Samainen syytetty on kertonut, että hän on tuntenut poliisimiehen jo aikuisuuden alkuvuosista saakka. Hän on väittänyt kaksikon tehtailleen yhdessä ryöstöjä nuorempana. Lisäksi syytetty on väittänyt heidän suunnitelleen huumekämppiin tunkeutumista anastamistarkoituksessa sinä aikana, kun mies on toiminut poliisina.

Toistaiseksi ainoa näyttö epäillyn poliisin mahdollisesta rikostaustasta on se, että hän sai henkirikosten  tapahtumisvuonna syytteen entisen naisystävänsä pahoinpitelystä. Lähteenä käytetty Fox News ei ollut kuitenkaan ehtinyt saada tietoa poliisin mahdollisesta tuomiosta ennen juttunsa julkaisemista.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: epäily, henkirikos, palkkamurha, poliisi