Tuomitun käsitelty ja oikea kuva

45v nainen esiintyi 22v tyttärenään: Treffaili parikymppisiä, nosti opintolainaa…

Yhdysvalloissa on annettu tuomio hyvin poikkeuksellisesta identiteettivarkaudesta. Virallisesti Laura Oglesby, 48, sai kuitenkin viiden vuoden linnatuomion petoksesta, joka kohdistui sosiaaliturvan väärinkäyttöön.

Nainen alkoi esiintyä 22-vuotiaana tyttärenään vuonna 2016 ja ehti jatkaa huijaustaan kahden vuoden ajan. Hän oli itse rikosten alkamisaikaan 43-vuotias.

Oglesby loi sosiaaliseen mediaan tilejä, joissa hän julkaisi itsestään käsiteltyjä kuvia. Hän päätyi tapailemaan parikymppisiä miehiä, jotka eivät tajunneet naisen olevan todellisuudessa noin 20 vuotta vanhempi.

Taloudellista hyötyä Oglesby sai hakeutumalla opiskelemaan yliopistoon tyttärensä tiedoilla. Hän nosti noin 8 000 euroa opintolainaa ja lisäksi noin 5 000 euroa sosiaalitukea, joka on Yhdysvalloissa tarkoitettu vähävaraisille opiskelijoille.

Kaiken huipuksi nainen onnistui huijaamaan myös erästä pariskuntaa. Hän hakeutui heidän luokseen asumaan ja pariskunta uskoi naisen olevan köyhä opiskelija. Linnatuomion lisäksi Oglesby joutuu maksamaan yliopistolle ja tyttärelleen noin 15 000 euron korvaukset.

Lähde: Mirror.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: identiteettivarkaus, petos