Pukukaapista varastettiin avain Tampereella – edessä oli melkoinen tapahtumaketju

Tampereella sijaitsevan liikuntakeskuksen pukukaapista anastettiin lauantaina aamupäivällä autonavain. Voro oli ottanut sen avulla käyttöönsä parkkipaikalla olleen auton. Ajoneuvon omistaja oli jättänyt sisälle muun muassa pankkikorttinsa. Sitä oli ehditty käyttää, vaikka kortti kuoletettiin pian anastuksen havaitsemisen jälkeen.

Muutaman tunnin kuluttua poliisi sai jälleen kyseiseen autoon liittyvän ilmoituksen. Sillä oli kolaroitu Nuolialantiellä. Kuljettaja oli kuitenkin ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin saapumista. Parin tunnin kuluttua virkavalta havaitsi anastetun auton Teiskontiellä. Kuski lähti pakenemaan kovaa vauhtia ja ajoi matkallaan päin punaisia.

Poliisi menetti auton näkyvistään, mutta kansalaisten avustuksella ajoneuvo kuitenkin löydettiin. Se oli ojaan ajettuna Linnankadulla, mutta kuskia ei näkynyt enää missään. Toinen partio kuitenkin löysi tuntomerkkeihin sopivan henkilön piileskelemästä lähistöllä.

Epäillyn hallusta löytyi anastetun auton omistajan omaisuutta ja teräase. Kuljettajan epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Kaiken kaikkiaan luvattomasta matkasta seurasi kuskille melkoinen määrä rikosepäilyjä. Tapahtumaketjua tutkitaan törkeänä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, lievänä maksuvälinepetoksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: auto, avain, liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikunta, pukukaappi, rattijuopumus, Tampere