Rekkakuskin kimppuun hyökättiin Espoossa – poliisi löysi lastista uskomattoman saaliin!

Poliisi on eilen tiedottanut saaneensa päätökseen esitutkinnan viime joulukuussa paljastuneesta huumelastista. Rekkakuski oli Espoossa purkamassa rahtikonttia, kun paikalle tuli yllättäen viisi miestä.  Kuljettajaa lyötiin ”aseella” päähän ja muita paikalla olleita uhkailtiin sillä. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä oli kuitenkin muovikuula-ase.

Hyökkäyksestä onnistuttiin soittamaan hätäkeskukseen. Kun poliisit saapuivat paikalle, tekijät lähtivät pakenemaan. Rahtikontti tutkittiin perinpohjaisesti, koska se tuntui miehiä kovasti kiinnostavan. Eikä ihme. Metallisia puhallusrakeita sisältäviin säkkeihin oli kätketty 176 kiloa kokaiinia. Sen katukauppa-arvo olisi Suomessa huikeat 25 miljoonaa euroa. Esitutkinnan perusteella satsin ei tosin pitänyt jäädä Suomeen, vaan se oli läpikulkumatkalla.

Kävi ilmi, että lasti oli lähtöisin Brasiliasta ja se oli tuotu Suomeen Hollannin kautta. Kuljetusta oli yritetty kaapata jo kerran aiemmin matkan varrella.

Poliisi tavoitti samana päivänä Helsingin Olympiaterminaalista viisi miestä, neljä tanskalaista ja yhden ruotsalaisen. Esitutkinnan perusteella heistä kaksi oli osallisena rekkalastiin kohdistuneessa hyökkäyksessä. Kolmen muun hyökkääjän epäillään olevan hollantilaisia. Heidän osaltaan tutkinta ei ole ollut Suomen poliisin vastuulla.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Espoo, kokaiini, törkeä huumausainerikos, törkeä ryöstön yritys