Suomalaiselta eläkeläisnaiselta varastettiin 40 000 euroa käteistä – ei kertonut asiasta edes poliisille

Helsingin poliisi on tänään tiedottanut hyvin poikkeuksellisesta varkaustapauksesta. Uhri on suomalainen eläkeläinen, jolla oli ollut suhde turkkilaisen miehen kanssa. Naisella oli ollut oma asunto miesystävänsä kotimaassa.

Vuonna 2015 nainen oli myynyt asuntonsa miehen tuttavalle. Eläkeläinen on sittemmin kertonut, että miesystävä oli yllyttänyt häntä tekemään kaupat. Nainen oli saanut asunnosta 40 000 euroa. Kauppasumma oli maksettu poikkeuksellisesti käteisenä.

Nainen oli laittanut setelit kirjekuoreen ja lähtenyt yhdessä miesystävänsä kanssa pankkiin. Uhri on kertonut, että mies oli napannut kirjekuoren ja poistunut paikalta kaksikon käymän lyhyen sanailutuokion jälkeen. Nainen oli saanut mieheen yhteyden myöhemmin, mutta tämä ei ollut suostunut puhumaan koko asiasta.

Eläkeläinen ei kertonut asiasta kenellekään eikä ottanut yhteyttä Turkin poliisiin. Naisen omaiset saivat tietää rahojen menettämisestä vasta viime syksynä eli neljä vuotta tapahtuneen jälkeen. Yksi omaisista teki asiasta tutkintapyynnön Helsingin poliisille.

Virkavalta on selvitellyt tapausta, mutta tutkinta joudutaan siirtämään Turkin poliisille.

– Poliisi voi vain erillisen harkinnan jälkeen siirtää vakavat rikokset ulkomailla tutkittaviksi. Vakaviin rikoksiin kuuluvat rikokset, joissa asianomistaja on saanut vakavia henkeensä ja terveyteensä liittyviä vammoja tai huomattavia omaisuusvahinkoja. Muutoin ulkomailla tapahtuneen epäillyn rikoksen tutkintaa ei aloiteta Suomessa, ja päätös ilmoitetaan asianomistajalle, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä selittää tilannetta.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: Turkki, varkaus