Vakava väkivallanteko junassa – vankilasta karkuteillä ollut nainen puukotti

Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tutkittavana syyskuussa pohjoisen suuntaan matkalla olleessa paikallisjunassa tapahtunut vakava väkivallanteko.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai tiistaina 19.9. iltapäivällä hätäkeskuksen kautta tehtävän Järvenpäähän, Saunakallion asemalle, jossa ilmoituksen mukaan oli mies, jota oli puukotettu vatsaan. Paikalle kohteeseen saapui myös ensihoidon yksikkö, joka antoi miehelle ensiapua, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Uhrin kertoman mukaan hänelle oli tullut junassa riitaa seurueen kanssa, jonka seurauksena seurueeseen kuulunut nainen oli puukottanut häntä vatsaan. Uhri oli poistunut junassa Saunakallion asemalla ja seurue oli jatkanut matkaansa junassa. Uhri kertoi nousseensa junaan Keravan asemalta, jolloin puukotukseen epäilty seurueineen oli jo junassa.

– Uhri ja junassa ollut seurue,  mukaan lukien epäilty tekijä, eivät olleet entuudestaan toisilleen tuttuja. Uhri pystyi antamaan poliisille epäillystä tekijästä tarkat tuntomerkit ja kertomaan myös, että epäillyllä oli ollut junassa mukanaan polkupyörä, Vallila jatkaa.

Epäilty tekijä saatiin tunnistettua ja hänen jäljilleen päästiin poliisin eri yksiköiden saumattoman yhteistyön ja tutkintamenetelmien tuloksena. Hänet otettiin kiinni 19. lokakuuta. Kävi ilmi, että epäilty nainen oli luvatta pois vankilasta, joten hänet passitettiin sinne takaisin suorittamaan jo olemassa olevaa rangaistusta.

– Tapausta on tutkittu poliisissa rikosnimikkeellä tapon yritys, summaa Vallila.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: Järvenpää, juna, Krista Vallila, poliisi, Puukotus, Saunakallio, Väkivallanteko