Vantaan vankilan matkasellissä tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkinta on edennyt

Viime torstaina Vantaan vankilan matkasellistä löytyi kuollut mies. Tapausta on tutkittu epäiltynä henkirikoksena. Samassa sellissä oli tapahtuma-aikaan uhrin lisäksi viisi muuta vankia.

– Tehtyjen kuulusteluiden ja teknisten tutkimusten perustella rikosnimike on muutettu murhaksi, koska uhriin oli kohdistettu erittäin raakaa ja julmaa väkivaltaa, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Kaikki viisi vankia otettiin kiinni heti torstaiaamuna, kun epäilty henkirikos havaittiin. Viime viikonloppuna heidät vangittiin syytä epäillä perusteella. Kyseisellä perusteella vangittujen osalta asia on käsiteltävä uudelleen viikon kuluessa vangitsemispäätöksestä.

– Esitukinnassa selviävien seikkojen perusteella tulemme arvioimaan jokaisen yksittäisen epäillyn osuutta rikosepäilyyn. Näiden seikkojen perusteella tulemme tämän viikon aikana esittämään epäiltyä/epäiltyjä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen henkirikokseen, Tyynelä lisää.

Matkaselli tarkoittaa väliaikaista säilytystilaa, jonne tuodaan vankeja yleensä kahdesta syystä. Tuomion saanutta vankia voidaan olla siirtämässä vankilasta toiseen. Jos kyseessä on tutkintavanki, hänet on todennäköisesti tuotu odottamaan oikeuskäsittelyn alkua.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: henkirikos, kuollut, matkaselli, murha, Vanki, vankila, Vantaa