Body-tagin alkuskriptit

Web-kameran välityksellä käyty seksileikki johti nuoren naisen kuolemaan

Iso-Britanniassa on saatu päätökseen 21-vuotiaan naisen kuolemaan liittynyt rikostutkinta. Sikäläisen käytännön mukaisesti tapausta käsiteltiin oikeudessa, vaikka henkirikoksesta epäilty mies kuoli ennen tutkinnan päättymistä.

Viime vuoden maaliskuussa kämppäkaveri löysi nuoren naisen kuolleena Staffordshiressa sijaitsevasta asunnosta, jossa he kumpikin asuivat. Myöhemmin naisen kuolinsyyksi todettiin tukehtuminen.

Nainen tienasi opiskelujensa ohessa lisärahaa antamalla seksuaalisviritteisiä esityksiä web-kameran välityksellä. Tutkinnassa selvisi, että hänellä oli ollut kanta-asiakkaana 45-vuotias Jerome Dangar. Kaksikko oli ollut yhteydessä myös naisen kuolemaan johtaneen tapahtumaketjun aikana.

Dangar oli saanut naisen ryhtymään niin rajuun roolileikkiin, että tämä lopulta tukehtui. Mies näki kuolontaistelun web-kameran välityksellä, mutta hän ei tehnyt elettäkään hälyttääkseen apua. Oikeus katsoi, että tästä syystä kyseessä oli henkirikos ja Dangaria vastaan olisi nostettu syyte naisen taposta.

Dangar tuomittiin tammikuussa vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen pornograafisen materiaalin hallussapidosta. Kuvissa esiintyi täysi-ikäisiä henkilöitä, mutta niiden sisältö oli niin vastenmielistä, että mies sai linnatuomion. Dangar löytyi kuolleena sellistään huhtikuussa. Tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta.

Nuoren naisen kuolinsyytä käsitelleessä oikeudenkäynnissä otettiin kantaa myös Dangarin hallusta aiemmin löytyneeseen materiaaliin. Tuomarin mukaan on hyvin mahdollista, että myös muita henkilöitä on kuollut vastaavanlaisessa tilanteessa.

Uhrin äiti piti oikeuden ratkaisua merkittävänä, vaikka syytetty ei joudukaan tuomioistuimen eteen. Hän toivoo ihmisten havahtuvan siihen, kuinka järkyttäviä seksuaalirikoksia voi tapahtua, vaikka tekijä ja uhri eivät konkreettisesti tapaisi.

Teksti: Alibin toimitus
Avainsanat: tappo, web-kamera