Iltalehti: Kangasalan Sahalahdella Sariolan koulun oppilasta alistettiin härskillä tavalla

Iltalehti kertoo seiskaluokkalaisen isän järkyttyneen, kun tämä oli kuullut lapsensa koulussa harjoitetusta ”seiskakasteesta”.

– Lapset vietiin koulun toimesta koulun ulkopuolelle bussilla. Päivän aikana valvomassa oli kolme opettajaa ja tukioppilaita. Vähän oli sotkettu naamaa, ruiskittu vettä vesipyssyllä ja tehty erilaisia tehtäviä, isä kertoo Iltalehdelle.

Isän mukaan tämänkaltainen ”seiskakaste” ei enää kuulu tähän päivään. Isä tuomitsee Iltalehdessä sen, että Sariolan koulu sallii kiusaamisen. Isä aikoo ottaa asian esille koulun vanhempainillassa.

– Se, että lapset kuljetetaan vieraaseen paikkaan ja sidotaan silmät, ei oikein napostele kyllä, isä kertoo Iltalehdessä.

Sariolan koulu kuuluu nykyään Kangasalan kaupunkiin. Koulussa on ennenkin esiintynyt oppilaiden kiusaamista ja Alibin saamien tietojen mukaan eräät vanhemmat ovat keskustelleet koulun rehtorin Ville-Pekka Haapakarin kanssa tiukkaan sävyyn lastensa kiusaamisesta.

– Koulu ei puuttunut lapsemme kiusaamiseen, vaan otti pikemminkin perheemme silmätikukseen. Tuli olo, että se onkin osa koulun henkilökunnasta, joka kiusaa perhettämme, eräs Sariolan koulua käyneen oppilaan vanhempi ihmettelee.

Koulun ”seiskakasteesta” kertoi ensimmäisenä Iltalehti Koulun seiskakaste sai niin ikävän käänteen, että isä järkyttyi – Näin kommentoi rehtori (iltalehti.fi)

Teksti:Mia Heikkilä
Avainsanat: Kangasala, koulukiusaaminen, Sahalahti, Sariolan koulu, seiskakaste, Ville-Pekka Haapakari