Yllätysratsia paljasti: Useissa ravintoloissa työntekijät olivat kännissä

Hämeen poliisi teki anniskelupaikkavalvontaa valtakunnallisen teeman mukaisesti 27.–29.9.2024. Hämeessä tarkastettiin 28 ravintolaa, joista jopa kolmessa tavattiin päihtynyttä henkilökuntaa.

Anniskelupaikkavalvonnan aikana Hämeen poliisilaitoksen alueella kolmessa eri ravintolassa paljastui, että henkilökunta oli humalassa töissä. Yksi ravintola suljettiin alkoholilain 67 §:n nojalla, koska katsottiin, ettei anniskelupaikan henkilökunta ollut päihtymyksensä takia kykenevä säilyttämään järjestystä anniskelupaikassa.

Samana viikonloppuna hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että päijäthämäläisen anniskelupaikan ravintoloitsija oli töissä päihtyneenä. Paikalle menneelle poliisipartiolle selvisi, että anniskelupaikan ravintoloitsija sekä paikalla olleet asiakkaat olivat kaikki silminnähden päihtyneitä. Paikalla ei ollut yhtään selvinpäin olevaa anniskelupaikan työntekijää.

Alkoholilain mukaan anniskelupaikassa tulee olla riittävästi henkilökuntaa tehokkaan valvonnan ja järjestyksenpidon toteuttamiseksi. Alkoholijuomia myyvä tai anniskelun valvontaan osallistuva henkilö ei saa tehtävässään olla alkoholin tai muun päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisena.

– On huolestuttava ilmiö, jos anniskelupaikassa on henkilökuntaa töissä niin päihtyneenä, ettei se pysty luotettavasti toimimaan alkoholilain vaatimalla tavalla. Tämä saattaa vaarantaa sekä asiakkaiden että muiden henkilökuntaan kuuluvien turvallisuuden, ylikomisario Jouni Takala kommentoi.

Teksti: mikalahtonen
Avainsanat: alkoholi, Häme, Jouni Takala, poliisi, ravintola